Evelyn Stevens gaat op 27 februari de baan op AFP

De Amerikaanse wielrenster Evelyn Stevens doet eind deze maand een aanval op het werelduurrecord. De 32-jarige renster van de Nederlandse Boels-Dolmans-ploeg gaat op 27 februari in Colorado Springs de baan op.

Het huidige werelduurrecord is sinds 22 januari in handen van de Australische Bridie O'Donnel. Zij reed 46,882 kilometer in zestig minuten en brak daarmee het oude record van de Amerikaanse Molly Schaffer van Houweling met ruim 600 meter. Vóór Schaffer van Houweling was het werelduurrecord twaalf jaar in het bezit van Leontien van Moorsel.

Stevens is tweevoudig Amerikaans kampioene tijdrijden en veroverde in 2014 brons op de tijdrit bij de WK in Ponferrada. "Het is opwindend om een poging te doen het werelduurrecord te breken", zegt Stevens. "Maar ik ben ook trots dat ik hiermee het vrouwenwielrennen onder de aandacht kan brengen."

Ze doet haar poging op de baan van het onlangs opgeknapte olympische trainingscentrum van de Amerikaanse wielerploeg in Colorado Springs. De baan van 333,3 meter heeft een betonnen ondergrond en wordt in de wintermaanden overkapt met een grote tent.

Evelyn Stevens in actie tijdens de tijdrit op de WK van 2014 in Ponferrada, waar ze brons veroverde AFP

STER reclame