NOS
NOS Voetbal

'Beste man in Klassieker? Kevin Blom'

Het was geen hoogstaande voetbalwedstrijd. Daar zijn de analisten in Studio Voetbal het wel over eens. Maar Ajax-Feyenoord (2-1) was wel vermakelijk. "Wie de beste man van het veld was? Ik zeg Kevin Blom", geeft Ruud Gullit de scheidsrechter een pluim. "Hij liet dingen doorgaan op precies het goede moment."

Gullit krijgt bijval van Bert van Marwijk. "Ik heb er met plezier naar gekeken. Er was spektakel, het was spannend. Er was veel strijd. Maar technisch was het inderdaad niet hoogstaand."

Jan Mulder vond de doelpunten schitterend. "Maar het was een lelijke wedstrijd. Het was van een pover niveau. Met veel moeite en goede wil kun je het inderdaad een onderhoudende wedstrijd noemen."

  • 'Ajax-Feyenoord? Geen hoogstaande wedstrijd'
  • 'Gudelj moet meer diepte zoeken'

Qua spelers kregen vooral Ajacieden Joel Veltman en Nemanja Gudelj ervan langs. Veltman ging volgens Van Marwijk de fout in bij de 0-1, een laag schot van buiten het zestienmetergebied van Jens Toornstra in de dertiende minuut. "Veltman moet daar geen stap maken. Hij moet zijn benen bij elkaar houden."

Mulder vond eerder dat doelman Jasper Cillessen die bal had moeten hebben. Van Marwijk: "Cillessen werd verrast door de actie van Veltman. Hij moet daar geen stap zetten."

Verder was de oud-bondscoach niet mals over het spel van middenvelder Nemanja Gudelj. De Serviër moet meer de diepte zoeken, in plaats van steeds de bal terug en zijwaarts te kaatsen.

'Die pop? Geen aandacht meer aan geven'

Schande

Maar het ging ook over een actie van een van de Ajax-supporters. Er werd een pop getoond met een touw om zijn nek. Die pop moest oud-Ajax-doelman Kenneth Vermeer voorstellen. "Schandelijk", was het eensluidende oordeel.

"Er zijn wat dingen gebeurd. Ik denk dat het goed is dat mensen er wat over zeggen en er wat aan doen. Maar je moet oppassen dat je niet elke week aan dit soort dingen heel veel aandacht gaat geven", verwoordde Youri Mulder het gevoel aan tafel. "Het is schandelijk. Maar wat Kuijt zei vandaag, vind ik goed. Even op reageren, uitbannen en er verder geen aandacht meer aan geven".

'Heracles kan Europees voetbal halen'

Het ging ook nog even over Heracles Almelo dat, mede door de nederlaag van Feyenoord, weer is opgeklommen naar de derde plaats. "Heel knap dat ze derde staan", zegt Youri Mulder.

Het is de vraag hoe lang de Tukkers die positie vast kunnen houden. "Ze zijn in staat Europees voetbal te halen. Maar dan moeten ze straks meedoen aan de playoffs. Zijn ze dan nog zo goed, na een heel seizoen?"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl