Feest rond doelpuntenmaker Amin Younes
NOS Voetbal

Ajax wint boeiende Klassieker van Feyenoord

Ajax heeft Feyenoord in een boeiende Klassieker de zesde competitienederlaag op rij bezorgd. De Amsterdammers wonnen met 2-1.

Hoewel Ajax en Feyenoord wel eens beter in vorm zijn geweest, legden ze een zeer aantrekkelijk duel op de mat. Het spel golfde op en neer en na dertien minuten opende Jens Toornstra de score. Hij kapte de snel ingevallen Nick Viergever uit en schoot daarna met een droge schuiver raak: 0-1.

Jens Toornstra zette Feyenoord op 0-1

Ajax kwam de klap snel te boven. Amin Younes liep behendig om Toornstra en Eric Botteghin heen en passeerde doelman Kenneth Vermeer in de verre hoek.

Anwar El Ghazi kreeg even erna de kans op 2-1. Hij omspeelde Vermeer, maar wachtte te lang met afspelen.

De amusementswaarde daalde na rust behoorlijk, maar na ruim een uur kon het publiek toch weer juichen. Riechedly Bazoer knalde de bal in de kruising, onhoudbaar voor Vermeer, die voortdurend door een deel van het publiek werd beschimpt.

Davy Klaassen wordt gevloerd door Kenneth Vermeer

Vermeer ging kort na de goal van Bazoer in de fout. Hij kwam lomp in op Davy Klaassen en scheidsrechter Kevin Blom legde de bal op de stip. Gelukkig voor Feyenoord schoot Nemanja Gudelj de strafschop hoog over.

Door die misser kregen de Rotterdammers weer hoop op een punt of meer. Michiel Kramer en Eljero Elia vielen in, maar konden niet voor de benodigde stootkracht zorgen. Verder dan een kopbal van Kramer in de handen van Jasper Cillessen kwam Feyenoord niet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl