EPA
NOS NieuwsAangepast

Dodental Taiwan loopt op

Het dodental van de aardbeving in Taiwan loopt op. Inmiddels staat vast dat er 32 mensen zijn omgekomen, de meesten in een ingestort flatgebouw in Tainan.

Vermoed wordt dat er nog zeker 100 mensen onder het puin van het gebouw liggen. Het reddingswerk richt zich op 29 mensen van wie levenstekens zijn ontvangen. Voor de anderen is weinig hoop meer.

Het reddingswerk gaat langzaam. De laatste uren zijn twee twintigers levend uit het gebouw gehaald. Ook zijn de lichamen gevonden van twee zussen van 18 en 23.

Reddingswerk na aardbeving Taiwan nog in volle gang

Het Gouden Draakgebouw van zeventien verdiepingen stortte vrijdag in tijdens een aardbeving. Er woonden 256 mensen. Een vertegenwoordiger van het stadsbestuur zegt dat het gebouw kampte met constructiefouten.

Negen andere gebouwen in Tainan zijn ook zwaar beschadigd, waarvan er vijf op instorten staan.

Verdacht goedkoop

Rond de rampplek staan veel familieleden die hopen op goed nieuws over vermiste verwanten. Onder hen is een opa die zoekt naar zijn kleinzonen van 11 en 12 jaar. "Ik had mijn zoon nog gezegd dat hij hier geen appartement moest kopen. Het was verdacht goedkoop", zegt hij.

Een moeder staat al uren te wachten op een levensteken van haar 24-jarige dochter, die op de vijfde verdieping van het Gouden Draakgebouw woonde. "Ze neemt haar telefoon niet op. Ik probeer mijn emoties te bedwingen en sterk te blijven", zegt ze. "Ik weet dat ze haar zullen vinden, maar ik bereid me voor op het ergste."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl