Pas vijf weken weer in training, nu al nummer één. That's Bibian Mentel Natasja Vos

Bij haar terugkeer in de wereldbeker snowboarden heeft paralympisch kampioene Bibian Mentel-Spee in Aspen Snowmass (VS) de snowboardcross gewonnen. De 43-jarige Mentel werd eind oktober vorig jaar nog geopereerd aan een tumor in haar longen. 

Slechts vijf weken geleden kon Mentel de sneeuwtraining weer oppakken en het resulteert in Noord-Amerika meteen in een zege.

Blij met de finish

Mentel stond wat gespannen aan de start: “Het was een lastige course en ik was blij toen ik de finish zag. Vlak voor het einde was ik al volledig buiten adem. Ik merk dat m'n conditie nog niet helemaal op het oude niveau is, maar dit is zo genieten dat ik hier weer kan staan”, aldus de paralympisch kampioen van Sotsji.

Het is al de 25ste wereldbekerzege in de carrière van Mentel. Op het podium werd ze geflankeerd door haar teamgenote Lisa Bunschoten (tweede) en de Amerikaanse Heidi Jo Duce, die derde werd.

Op koers voor Pyeongchang?

Mentel: "Dat ik zo snel al weer mee kan doen op het allerhoogste niveau voelt natuurlijk geweldig en geeft stiekem ook goede hoop dat we al weer op de juiste koers zitten voor de spelen in Pyeongchang, in 2018 in Zuid-Korea."

STER reclame