FC Twente viert de overwinning met de supporters

FC Twente wint van tiental Heerenveen

FC Twente heeft de eerste uitzege van het seizoen geboekt. In Friesland wonnen de Tukkers met 3-1 van sc Heerenveen.

Henk Veerman bracht Heerenveen vroeg op 1-0. Bruno Uvini liep doelman Nick Marsman omver, waarna de bal voor Veerman op de grond viel en de spits simpel kon scoren. Vlak voor de rust maakte Uvini zijn foutje goed door de 1-1 binnen te koppen.

Sam Larsson (l) in duel met Hakim Ziyech
    Nick Marsman grabbelt. Henk Veerman (r) scoort
    Henk Veerman opende de score
    Bruno Uvini kopt snoeihard de 1-1 binnen
    Jerson Cabral raakte de bal niet goed, maar scoorde wel
    Joost van Aken mag vertrekken

Hakim Ziyech nam bij de 1-1 maar weer eens de rol van aangever op zich en na ruim een uur maakte hij er zelf bijna 1-2 van. De hand van Erwin Mulder zat hem dwars.

Heerenveen kreeg met nog twintig minuten te spelen een fikse domper te verwerken toen Joost van Aken na zijn tweede gele kaart van het veld werd gestuurd.

De thuisploeg hield aanvankelijk vrij eenvoudig stand, maar vlak voor tijd drukte Twente toch door. Uitblinker Jerson Cabral raakte de bal half, maar net hard genoeg voor de 1-2. Ziyech bepaalde in blessuretijd de eindstand.