Timothy Derijck viert de 2-1 tegen Roda JC

ADO Den Haag en Roda JC in evenwicht

ADO Den Haag heeft voor eigen publiek niet van Roda JC kunnen winnen. De ploeg van coach Henk Fräser verspeelde twee keer een voorsprong: 2-2.

Halverwege de eerste helft kwam ADO met hulp van de Limburgers op 1-0. Marcus Gullón speelde te zacht terug op Benjamin van Leer en de doelman schoof de bal ongelukkig in de voeten van Kevin Jansen, die van ruim 20 meter het bijna lege doel wel wist te vinden.

Ook ADO helpt tegenstander

ADO bleef domineren, maar creëerde geen grote kansen. Roda kroop pas vlak voor rust uit zijn schulp. Een omhaal van Gullón was nog een gemakkelijke prooi van Martin Hansen, maar op slag van rust was de doelman kansloos. Vito Wormgoor liet een voorzet lopen, maar had Tom van Hyfte over het hoofd gezien en de Belg kon van dichtbij simpel scoren.

Diens landgenoot Timothy Derijck kopte ADO kort na rust op 2-1 (achtste assist van Edouard Duplan). Vervolgens golfde het spel op en neer en kregen beide ploegen een goede kans. Ard van Peppen kopte op de lat en Van Leer keer een hard schot van Mike Havenaar.