In samenwerking met
NH
NOS Nieuws

Facebookbericht van getuige van treinongeval gaat viral

Een Facebookbericht over een treinongeluk is vandaag duizenden keren gedeeld, schrijft RTV NH. Het ongeluk gebeurde afgelopen donderdag. Een 80-jarige vrouw uit Heiloo kwam om het leven toen ze in paniek raakte terwijl ze op een spoorwegovergang stond.

Een getuige die zag dat haar omstanders direct na het ongeval foto's maakten van de stervende vrouw, goot haar boosheid in een Facebookbericht. Haar open brief ging vandaag viral.

Piepende remmen

Elisabeth Gerrits-Molenkamp richt zich in haar Facebookbericht tot de overleden vrouw: "Wat er gebeurde zag ik niet, maar wat ik daarna zag zal voor altijd op mijn netvlies gebrand staan. U en uw fiets waren geschept door de trein die met 90/120 km per uur op u af kwam."

Terwijl de oudere vrouw vervolgens voor haar leven vocht op het spoor, grepen omstanders direct naar hun mobieltjes. "Het enige wat ik kon doen was tegen ze schreeuwen dat ze het beter uit hun hoofd konden laten die te gebruiken voor filmpjes of foto's."

Boosheid

Gerrits-Molenkamp schrijft dat niet iedereen haar oproep op prijs stelde. Een 'bijdehante meid' vroeg Elisabeth waarom ze geen foto mocht maken. "PARDON? Wat denk je nou zelf, er ligt hier een mevrouw te vechten voor haar leven, en jij wilt even stoer foto's maken zodat je die het internet op kunt slingeren of aan wie dan ook wilt laten zien?"

"Het liefst had ik geen van dit alles willen zien, maar u had vast ook niet dood willen gaan, daar op die plek, met zoveel pijn en zoveel respectloze mensen om u heen. Het spijt me, lieve mevrouw, dat u dit is overkomen. Het spijt me, lieve echtgenoot en andere familie dat uw geliefde op deze manier is weggerukt uit jullie leven."

Ander geluid

Ze deelt haar verhaal om een ander geluid te laten horen. "Ik wil dat een ieder die boos wordt vanwege vertraging met de trein de andere kant van het verhaal ziet, omdat ik hoop dat mensen die denken 'ik kan nog wel even onder de spoorboom door' dit nooit meer zullen doen, het kan zomaar je laatste keer zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl