ANP
NOS Nieuws

Dekker wil toch spellinghulp dyslectische examenkandidaten

Staatssecretaris Dekker wil dat leerlingen met dyslexie dit jaar toch de spellingcontrole kunnen gebruiken bij het eindexamen Nederlands. Dat blijkt uit antwoorden van Dekker op Kamervragen van de SP.

Vorige week ontstond commotie over een besluit van het College voor Toetsen en Examens (CvTE) om het gebruik van de spellingcontrole te verbieden. Ouders van dyslectische examenkandidaten vreesden dat veel jongeren daardoor niet meer zouden slagen. Oudervereniging Balans had naar eigen zeggen geklaagd bij het CvTE, maar nul op het rekest gekregen.

Dekker zegt nu dat hij het College heeft gevraagd om de maatregel te heroverwegen. Hij vindt het niet kies dat de wijziging is doorgevoerd in een lopend examenjaar. "Dat betekent voor deze groep extra onrust", schrijft hij in zijn antwoorden aan de Kamer.

Het College moet uiterlijk komende woensdag op het verzoek van Dekker reageren, "zodat op zeer korte termijn helderheid ontstaat". Dekker benadrukt dat hij het besluit niet eigenhandig kan terugdraaien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl