Hollandse Hoogte

Terwijl de curator van V&D bezig is met de laatste details over een doorstart van het warenhuisconcern, naar verluidt met CoolCat-eigenaar Roland Kahn, is er een andere kaper op de kust. Het Canadese Hudson's Bay wil achter de rug van de curator om een deal sluiten met de eigenaren van de panden waarin V&D is gevestigd.

Hudson's Bay, eigenaar van onder andere het Duitse warenhuis Kaufhof, is niet geïnteresseerd in de merknaam V&D - maar wel in een aantal panden. Die panden kan Hudson's Bay gebruiken voor een nieuwe winkelformule.

Doormodderen

Een aantal vastgoedeigenaren ziet meer toekomst in een deal met Hudson's Bay. Ze zijn bang dat het met het oude V&D-concept 'doormodderen' wordt.

De curator wil het liefst het hele pakket V&D verkopen. Het gaat daarbij om de voorraden, de huurcontracten en de merknaam V&D. Maar of dat gaat lukken is dus nog niet zeker. De vastgoedeigenaren spelen een belangrijke rol in de onderhandelingen, want zonder de huurcontracten wordt een doorstart lastig.

Lange termijn

"Voor vastgoedeigenaren is het belangrijk dat er een warenhuis komt dat ook op de lange termijn een goede aanvulling is voor de levendigheid in de binnensteden," vertelt Jeroen Lokerse die de meeste vastgoedeigenaren vertegenwoordigt. "Doormodderen is voor niemand een goede situatie, partijen willen een alternatief met echt toekomstperspectief."

'Doormodderen is geen optie'

STER reclame