Martins Dukurs moet de Europese titel skeleton delen met zijn broer Tomass
NOS Sport

Uniek: broers Dukurs delen Europese skeletontitel

De Letse broers Tomass en Martins Dukurs hebben bij de wereldbekerwedstrijd skeleton in St. Moritz voor een uniek resultaat gezorgd. Ze gaven elkaar over twee runs niets toe (2.18,33) en werden daardoor allebei als Europees kampioen gehuldigd. De strijd om de Europese titel maakte deel uit van de wereldbekerwedstrijd.

De winst op de Zwitserse natuurbaan was voor de Zuid-Koreaan Yun Sungbin. Hij maakte een einde aan de zegereeks van Martins Dukurs, die dit seizoen al zes wedstrijden op rij had gewonnen. Yun Sungbin was 0,07 seconde sneller dan de twee Letten.

Minimale verschillen

De 31-jarige Martins Dukurs, zesvoudig winnaar van de wereldbeker en drie keer wereldkampioen, was in St. Moritz de grote favoriet. Hij won deze winter zes wereldbekerwedstrijden. De jongste van de broers leidde ook na de eerste run, met 0,01 seconde voorsprong op broer Tomass.

In de tweede afdaling maakte Tomass het verschil met zijn broer precies goed, waardoor voor het eerst twee broers als Europees kampioen op het podium stonden. De twee werden echter in de tweede run nog wel door Yun Sungbin gepasseerd. Hij zorgde voor de eerste Koreaanse wereldbekerzege ooit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl