NOS Voetbal

Cillessen: supporters hebben de puntjes op de i gezet

Cillessen wil titelkandidaat Feyenoord wegstrepen

In de aanloop naar de Klassieker is bij Ajax alles en iedereen op scherp gezet. Trainer Frank de Boer en een viertal spelers, onder wie doelman Jasper Cillessen, spraken donderdag met ontevreden supporters. "De supporters hebben ons even duidelijk gemaakt waar het om gaat. Maar dat wisten wij al", zegt Cillessen.

Behalve Cillessen en De Boer waren ook Davy Klaassen, Nemanja Gudelj en Mitchell Dijks bij dat gesprek aanwezig. "Ze (een afvaardiging van de supporters, red.) hebben de puntjes op de i gezet. De fans hebben aangegeven dat ze zondag 100 minuten lang gas gaan geven, want na 90 minuten kan het nog niet beslist zijn."

Onvrede

Zo'n gesprek met de supporters is niet uitzonderlijk; een dergelijke gedachtewisseling staat jaarlijks op de agenda. Toch heerst er op dit moment onvrede bij de supporters. Ajax verloor nog niet na de winterstop en kreeg in de eerste drie duels geen doelpunt tegen, maar er is veel kritiek op het spel. Met name tegen Roda JC (2-2) verspeelde Ajax op een slordige manier punten.

De supporters weten ook dat wij geen wonderen kunnen verrichten. Dat eisen ze ook niet.

Jasper Cillessen

"Ze zijn hard, maar reëel", zegt Cillessen. "Zij weten ook dat wij geen wonderen kunnen verrichten. Dat eisen ze ook niet. Ze zijn duidelijk over wat ze van ons willen en wat wij van hen willen. Dat gaan we hopelijk zondag laten zien. Als wij van Feyenoord winnen dan streep je weer een kampioenskandidaat af. En wij zijn er nog steeds van overtuigd dat wij met de titel aan de haal gaan", aldus Cillessen.

Met Michiel Kramer heb ik ook niet zo veel.

Jasper Cillessen

Over het algemeen gaat het verdedigend wel goed met Ajax. Cillessen stond dit seizoen 20 van de 21 competitiewedstrijden onder de lat. De 26-jarige Nijmegenaar incasseerde slechts 13 doelpunten. Bovendien worden er nauwelijks kansen weggeven. Cillessen heeft daar wel een verklaring voor: "Ze luisteren goed naar me", doelt hij op de verdedigers. "Ik zeg waar ze moeten staan."

Die verdedigers krijgen zondag in ieder geval niet te maken met Colin Kazim-Richards. In het verleden had Cillessen het een paar keer aan de stok met de spits, die inmiddels is vertrokken naar Celtic. Is Cillessen daar blij mee? Daar wil hij het niet over hebben. Om vervolgens te zeggen: "Met Michiel Kramer heb ik ook niet zo veel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl