De ravage in de havenstad Tianjin na de ontploffingen in een chemisch depot
NOS Nieuws

China: 1 miljard dollar schade door explosies Tianjin

De explosies in Tianjin, waarbij in augustus 173 mensen om het leven kwamen, hebben ruim een miljard dollar aan schade aangericht. Dat is een van de conclusies van een onderzoek naar de ramp door de Chinese autoriteiten.

In het rapport staat dat de ramp werd veroorzaakt doordat de chemische stof natriumcyanide verkeerd werd opgeslagen. De stof werd daardoor te droog en ontbrandde. De ontploffingen richtten een enorme ravage aan in het gebied rond het chemische depot dat explodeerde.

In eerste instantie meldden media dat de brand na de explosies was verergerd door het bluswater van brandweermannen. Het team dat onderzoek deed naar de ramp in de havenstad, spreekt dat tegen.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Er zijn tot dusver 49 mensen aangehouden in verband met de explosies. Uit eerder onderzoek naar de ramp bleek dat er gesjoemeld is met vergunningen: de pakhuizen stonden te dicht bij woningen en er werden te veel gevaarlijke stoffen opgeslagen.

Onder de arrestanten zijn werknemers en topmannen van het bedrijf dat eigenaar was van het chemische depot. Ook zijn er overheidsfunctionarissen en douaniers opgepakt. Zij worden onder meer verdacht van corruptie.

Na de explosie heeft de Chinese overheid nieuwe veiligheidsmaatregelen aangekondigd voor bedrijven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl