NOS Nieuws

Zeeleeuwpup brengt nacht door in visrestaurant

  • Facebook / Bernard Guillas
  • Facebook / Bernard Guillas
  • Facebook / Bernard Guillas

Medewerkers van een visrestaurant in Californië hebben 's ochtends vroeg een vreemde gast ontdekt aan een van hun tafels: een zeeleeuwpup die binnen beschutting had gezocht.

Het personeel trof het dier slapend aan op een bankje. "Ze was wat te vroeg voor een ontbijtreservering", grapte de chef-kok van restaurant.

Het restaurant belde zeedierenpark SeaWorld om het dier op te komen halen. Verzorgers stelden vast dat het dier van ongeveer acht maanden oud zo'n 10 kilo woog, de helft van het normale gewicht.

´Tot onze verbazing zat er een zeeleeuwpup aan tafel´

Het diertje heeft inmiddels een goede maaltijd gehad en wordt behandeld aan een oogwond. SeaWorld is "voorzichtig optimistisch" dat de pup zal herstellen. Daarna wordt ze weer uitgezet in het wild.

El Niño

Volgens de verzorgers hebben zeeleeuwen het de laatste maanden moeilijk doordat de zee onstuimig is door het El Niño-effect. "Vloed is heel hoog en eb heel laag. Bovendien hebben we stormachtig weer gehad. Deze pups zoeken dan een hooggelegen, warme plek om de nacht door te brengen."

Dit jaar heeft SeaWorld al 47 zeeleeuwen en andere zeedieren opgevangen. Ook werden de dieren opvallend vaak verder landinwaarts gevonden, zoals op een terras en een snelweg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl