Frans Weekers
NOS Nieuws

Weekers denkt na over terugkeer Kamer

Frans Weekers denkt na over een terugkeer naar de Tweede Kamer. Volgens de VVD-fractie heeft hij nog geen 'ja' gezegd.

Het tv-programma Goedemorgen Nederland van WNL zegt een interne mail van de fractie te hebben ingezien, waaruit zou blijken dat Weekers het Kamerlid De Liefde opvolgt.

De VVD kan dat bericht niet bevestigen. "Voor zover de fractie bekend is, heeft hij nog niet besloten", zegt een woordvoerder.

Afgetreden

Weekers, die eerder ook VVD-Kamerlid was, trad begin 2014 af als staatssecretaris van Financiën vanwege voortdurende problemen met toeslagen. Hij is nu waarnemend burgemeester van Beek in Limburg.

De Liefde maakte vorige week bekend dat hij manager wordt bij het taxiplatform Uber. Weekers is op basis van de VVD-kandidatenlijst van 2012 de logische opvolger, maar vanwege zijn aftreden werd er rekening mee gehouden dat hij niet zou terugkeren. Dat gold ook voor de daarop volgende kandidaat, het vertrokken Kamerlid Mark Verheijen.

Volgens WNL maakt de VVD volgende week bekend dat Weekers weer in de Kamer komt. In de VVD-fractie zit ook de afgetreden staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, Fred Teeven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl