Yassin Ayoub geeft een voorzet in de wedstrijd PSV-FC Utrecht ANP Pro Shots

Feest in de kleedkamer bij FC Utrecht, na de bekerzege op PSV (1-3). "Dat is terecht, als je hier wint en doorgaat naar de halve finale", reageert Yassin Ayoub. "We hebben het altijd heel moeilijk tegen PSV, maar we wisten dat ze ergens te verslaan waren."

De strategie van FC Utrecht was duidelijk, vertelt Ayoub. "Geduld was de truc. PSV wordt ongeduldig als je de linies kort bij elkaar houdt. Dat deden we goed. De eerste helft gaven we helemaal niks weg. Je zag dat zij niet meer wisten wat ze moesten doen. Daarom slepen we deze pot binnen."

PSV Verliest van FC Utrecht. De teleurstelling druipt van het gezicht van Jeffrey Bruma Pro Shots

Bij PSV was de teleurstelling groot. De Eindhovenaren zijn in de competitie op de goede weg. Afgelopen weekend namen ze de koppositie nog over van Ajax. Met de uitschakeling in de beker had Jeffrey Bruma dan ook geen rekening gehouden. 

"Het is onverwacht, we wilden graag winnen. Maar we kregen weinig grip op het spel van Utrecht. Ze deden het erg goed moet ik eerlijk zeggen. Echt doodzonde dit", baalde Bruma.

Aanstaande zondag wacht voor PSV een nieuwe confrontatie met Utrecht, dan in de Galgenwaard. Bruma: "We hebben huiswerk te doen om ons te kunnen revancheren. Een hele hoop dingen zullen anders moeten. Het team liep vandaag minder dan normaal." 

STER reclame