Er staan duizenden gevluchte Syriërs bij de grens met Turkije Facebook / Ahmed Taleb

Bij de Syrisch-Turkse grens staat een groep van ongeveer 10.000 gevluchte Syriërs. Ze zijn gevlucht voor de zware bombardementen op de stad Aleppo in het noorden van Syrië. 

Op beelden is te zien dat er een enorme mensenmenigte voor de grens staat. Volgens het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten zijn nog eens zeker 40.000 mensen onderweg vanuit Aleppo. 

De Turkse premier Davutoglu luidde vanmiddag op een conferentie over Syrië al de noodklok over de vluchtelingenstroom vanuit de Noord-Syrische stad. Volgens hem zijn er op dit moment zeker 70.000 Syriërs onderweg naar Turkije. Hij zegt dat hij niet weet waar hij hen onder moet brengen.

Lange sliert mensen nadert de Turkse grens

Davutoglu zegt dat Aleppo zwaar wordt gebombardeerd door Russische gevechtsvliegtuigen. De beschietingen zijn verhevigd na de herovering van een strategisch belangrijk gebied ten noorden van de stad door het regeringsleger. 

Volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten in Londen zijn deze week al zeker 500 doelen beschoten. De Russen steunen president Assad vanuit de lucht sinds eind vorig jaar.

STER reclame