Matt LeBlanc, Chris Evans en The Stig
NOS Nieuws

Friends-acteur LeBlanc presentator Top Gear

De Amerikaanse acteur Matt LeBlanc wordt een van de gezichten van het vernieuwde Top Gear. Hij gaat het autoprogramma presenteren samen met Chris Evans.

LeBlanc is erg enthousiast over zijn nieuwe baan. "Als autogek en groot fan van Top Gear ben ik vereerd dat ik deel mag uitmaken van dit iconische programma", zegt hij.

LeBlanc, jarenlang te zien als Joey Tribbiani in de tv-series Friends en Joey, was in het verleden al een aantal keer te gast in Top Gear. Hij wordt de eerste presentator in de 39-jarige geschiedenis van het programma die niet uit Groot-Brittannië komt.

Na het vertrek van het oude Top Gear-team, moest de BBC op zoek naar nieuwe presentatoren. Jeremy Clarkson werd vorig jaar ontslagen na een reeks incidenten. Zijn mede-presentatoren Richard Hammond en James May gingen met Clarkson mee naar videodienst Amazon Prime om daar een nieuw autoprogramma te maken.

Chris Evans

LeBlanc gaat het programma presenteren samen met radio-dj Chris Evans. Die werd in de zomer al aangekondigd als opvolger van Clarkson. De Britse omroep maakt de andere gezichten van het vernieuwde Top Gear binnenkort bekend.

Het nieuwe seizoen van Top Gear begint in mei.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl