Parami houdt een balletje hoog op zijn werk
NOS Voetbal

Bekerheld Parami: ik kan het nog steeds niet geloven

Na amper twee uur slaap en het gejuich nog nagalmend in zijn hoofd, staat 'bekerheld' Maikey Parami vandaag gewoon weer op zijn werk, in de HEMA. Om 08.00 uur trok hij zijn rode polo aan, want de bejubelde aanvaller van VVSB moest weer aan de slag op zijn stageplek in Leidschendam.

En dat nog geen tien uur na zijn winnende doelpunt (3-2) in de bekerwedstrijd tegen FC Den Bosch. Met hun overwinning op de eerstedivisieclub hebben Parami en zijn teamgenoten voor een enorme stunt gezorgd. VVSB is de eerste amateurclub sinds IJsselmeervogels in 1975 die de halve finales van het bekertoernooi heeft gehaald.

Intikker na blunder

Even terug naar woensdagavond. In de 87ste minuut was het raak. Het was een simpel tikje, geen wonderdoelpunt, maar dat maakt voor Parami niet uit. De 21-jarige aanvaller profiteerde van een blunder van Den Bosch-doelman Kees Heemskerk.

Ik heb maar twee uur geslapen, ik kon het niet geloven.

Maikey Parami

"Het feest zal lang gaan duren, maar helaas ben ik donderdag niet vrij", sprak Parami glunderend na de wedstrijd. "Ik ben nog student en moet stage lopen bij de HEMA in Leidschendam. Mijn leraren van het ROC zaten ook op de tribune. Ik moet nog een half jaartje. Nou ja, eerst maar van dit succes genieten. Het lijkt wel of ik droom."

Die droom duurt nog even voort voor Parami. Hij doet zijn zegje voor radio, televisie en dagbladen. Tientallen journalisten stonden vanochtend voor de deur bij de HEMA. "Het was een droomscenario, zoiets maak ik misschien nooit meer mee. Ik heb maar twee uur geslapen, ik kon het niet geloven. Nog steeds niet."

Parami komt niet echt aan werken toe vandaag. Zijn baas geeft hem alle vrijheid. "Ik mag lekker door de winkel lopen, de pers te woord staan, met mensen kletsen. En natuurlijk handtekeningen uitdelen. Dit is genieten."

Hopen op de Kuip

Parami, die graag profvoetballer wil worden, weet wel tegen welke club hij wil spelen in de halve finales.

"Feyenoord-uit, in de Kuip. Ik heb het zelf in de hand. Ik mag vanavond in het Philips-stadion assisteren bij de loting."

  • NOS
    Maikey Parami maakte woensdagavond de 3-2 tegen FC Den Bosch
  • NOS
    Hij loopt stage bij de Hema
  • NOS
    En moest vanochtend weer aan de slag

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl