AFP
NOS Sport

Sjarapova 'waarschijnlijk niet' tegen Nederland

Rusland kan in de Fed Cup-ontmoeting met Nederland komend weekeinde waarschijnlijk niet beschikken over topspeelster Maria Sjarapova. Op een persconferentie liet de nummer zes van de wereld weten dat ze "vrijwel zeker niet in actie komt".

De Russin kampt met een blessure aan haar onderarm. Na haar uitschakeling in de kwartfinales van de Australian Open zei Sjarapova al dat ze waarschijnlijk tot maart niet zal tennissen.

"We hakken de komende dagen definitief de knoop door", hield ze nog een slag om de arm.

Zaterdag en zondag staan in Moskou de partijen tegen Nederland op het programma. De voorzitter van de Russische tennisfederatie heeft Sjarapova gewaarschuwd. "Wil ze zich kwalificeren voor de Olympische Spelen, zal ze voor het Fed Cup-team moeten spelen. Dat kan tegen Nederland of anders tegen de volgende tegenstander."

Groot verschil op wereldranglijst

Maar het hoeft voor Rusland, vorig jaar nog verliezend finalist tegen Tsjechië, geen ramp te zijn als de 28-jarige verstek laat gaan. De overige drie tennissters (Svetlana Koeznetsova (17), Jekaterina Makarova (31) en Darija Kasatkina (61)) staan allen flink hoger op de wereldranglijst dan de Nederlandse speelsters. Kiki Bertens is de bestgenoteerde op de 106de plaats.

Het is al een wonder dat Nederland in de eerste ronde van de Wereldgroep staat. Vorig jaar werd verrassend gewonnen van Slowakije, waarna het team van Paul Haarhuis voor een nog grotere sensatie zorgde door Australië te verslaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl