Track 88

Het treinverkeer rond Landgraaf heeft vanavond enkele uren stilgelegen nadat een Duitse conducteur was neergestoken in een trein van de Duitse vervoersmaatschappij Regiobahn. 

Het 48-jarige slachtoffer wilde tussen Heerlen en Aken (Duitsland) een reiziger controleren op zijn vervoersbewijs. Dat bleek de man niet bij zich te hebben.

Vechtpartij

Hierop ontstond een vechtpartij, waarbij de conducteur in zijn buik werd gestoken met een scherp voorwerp. 

De verdachte werd aangehouden op het station van Landgraaf. Hij had zelf ook verwondingen opgelopen. De conducteur en de zwartrijder zijn allebei naar het ziekenhuis gebracht.

Conducteur bij Landgraaf neergestoken

De Vakbond voor Rijdend Personeel VVMC zegt in een reactie dat de maat vol is. "Elke dag zijn er op en rond het spoor twee geweldsincidenten. En dat zijn dan nog alleen de zwaardere gevallen die gemeld worden bij de NS. Dit moet gewoon gestopt worden. Moeten er dan eerst doden vallen?", aldus Wim Eilert van de VVMC.

De bond wil dat er 's avonds en op risicotrajecten meer conducteurs worden aangesteld per trein. Ook moet er volgens de VVMC meer politie komen die het treinpersoneel kan ondersteunen.

STER reclame