Pro Shots
NOS Voetbal

Bekerheld VVSB staat straks weer in de Hema

Van De Vliert, het stadion van FC Den Bosch, naar de Hema in Leidschendam. Voor Maikey Parami, de held van VVSB, is het contrast tussen woensdag en donderdag groot.

Hij maakte in de knotsgekke slotfase van de bekerwedstrijd tegen de Brabantse eerstedivisieclub (2-3) het winnende doelpunt voor zijn ploeg, die zich daardoor als eerste amateurclub sinds 1975 voor de halve finales van de KNVB-beker plaatste.

"Het feest zal lang gaan duren, maar helaas ben ik donderdag niet vrij", sprak Parami glunderend."Ik ben nog student en moet stage lopen bij de Hema in Leidschendam. Mijn leraren van het ROC zaten ook op de tribune. Ik moet nog een halfjaartje. Nou ja, eerst maar van dit succes genieten. Het lijkt wel of ik droom."

Historische triomf

Parami had moeite de historische triomf in Den Bosch, met drie treffers van VVSB binnen vijf minuten, te bevatten. "Dit is niet normaal, ongelooflijk. Dat we dit als amateurclub hebben kunnen flikken. Ons geheim was dat we na een achterstand van 2-0 vertrouwen bleven houden. Kansen kregen we ook in de eerste helft al genoeg, maar dat we er drie weten te maken in de slotfase, is onvergetelijk.''

De 21-jarige Parami is inmiddels ook al vader. "Mijn kindje is tien weken, die kon er helaas nog niet bij zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl