In samenwerking met
RTV Noord
NOS Nieuws

Reconstructie moord op Jesse van Wieren

In het Groningse Kloosterburen wordt vandaag de moord op Jesse van Wieren gereconstrueerd. RTV Noord schrijft dat verdachten Rhowan P. en Desirée G. afzonderlijk van elkaar vertellen wat er is gebeurd op de avond van de moord. Beide verdachten hebben tegenover de politie verschillende verklaringen afgelegd over wat er is voorgevallen.

Van Wieren verdween in de nacht van Oud en Nieuw toen hij onderweg was naar het huis van een vriend. Daar is hij nooit aangekomen. Het lichaam van Van Wieren werd 6 januari gevonden in de achtertuin van een 'oefenhuis' van Keroazie in Kloosterburen. Rhowan P. woonde daar sinds een paar maanden onder ambulante begeleiding. Zijn vriendin is cliënt van de zorginstelling. Hoe Van Wieren met de verdachten in aanraking is gekomen, is niet duidelijk.

Familie

Vandaag is de straat waar het huis van P. in staat gedeeltelijk afgezet. Het Openbaar Ministerie vraagt omwonenden hun auto ergens anders te parkeren. Ze kunnen lopend en onder begeleiding naar hun woning. Ook kunnen ze in een zorgcentrum tijdelijk onderdak krijgen.

Volgens Peter Steinfort, verslaggever van RTV Noord, kiezen de meeste omwonenden ervoor om in hun eigen huis te blijven. “Er staan buurtbewoners te kijken en er is een familielid van Jesse van Wieren, die wil zien wat er gebeurt.” De afsluiting van de straat geldt nog tot 20.00 uur.

Advertentie via Ster.nl