Lichaam wordt opgegraven voor nieuw onderzoek

Diekstra Van der Laan

Het lichaam van de in 2010 in België overleden Lesley Timmer wordt opgegraven om nieuw onderzoek te doen naar zijn dood. De gemeente Teylingen, waar hij ligt begraven, heeft daar toestemming voor gegeven, meldt Omroep West.

De 18-jarige jongen werd een paar dagen na zijn verdwijning in Delft zwaargewond gevonden in Luik. Zijn handen en voeten waren met zijn eigen schoenveters aan elkaar gebonden. Korte tijd later overleed hij.

Zelfdoding

De Belgische autoriteiten zagen het overlijden als een geval van zelfdoding. De ouders hebben dat nooit kunnen geloven, en zijn een eigen onderzoek begonnen. Vorige maand dienden zij een verzoek in om zijn graf te mogen openen en daarvoor is nu toestemming gegeven.

Er zal vooral onderzoek gedaan worden naar botbreuken. Daaruit moet duidelijk worden of Lesley van een brug in Luik is gevallen, of dat uit een rijdende auto gegooid is. Het opgraven van zijn stoffelijk overschot zal nog deze maand plaatsvinden.

Mysterie

Het is nog altijd onduidelijk waar de jongen geweest is tussen zijn verdwijning op 7 juni 2010, en het moment dat hij werd gevonden op 10 juni. Hij is voor het laatst getraceerd toen hij geld pinde in Roosendaal. Volgens de advocaat van de familie zijn er aanwijzingen dat Lesley in gezelschap was toen hij verdween, maar is niet duidelijk met wie hij samen was.

Dit is een artikel van

STER Reclame