Lekkage bij de nieuwbouw van het Waterliniemuseum Waterliniemuseum / Luuk Jonker

Het nieuwe Waterliniemuseum in Bunnik kampt met lekkages. Het museum heeft er sinds de opening in oktober al last van, en door de hevige regen van de laatste tijd is het nog erger geworden.

Dak

Het water dringt via de grond naar binnen, maar het grootste probleem komt van boven. Volgens de provincie Utrecht komt het water op twee plaatsen door het plafond, maar de lekken zijn nog niet gevonden.

Als we het museum 's ochtends openen, dan moeten we eerst kijken of er plassen liggen.

Ad Punt, exploitant Waterliniemuseum

Zolang de oorzaak niet bekend is, is er ook nog geen oplossing, schrijft RTV Utrecht. Een onderzoek naar de lekkages gaat twee maanden duren. Lastig genoeg, voor het museum.

"Als we het museum openen, dan moeten we eerst kijken of er plassen liggen", zegt exploitant Ad Punt bij RTV Utrecht. Het water wordt dan eerst opgeveegd, maar een keer moest het museum even dicht omdat de elektronica werd aangetast.  

Museum

Het Waterliniemuseum opende in oktober in Fort bij Vechten, dat ook onderdeel was van de Hollandse Waterlinie. In het museum is de geschiedenis te zien van de grootste verdedigingslinie van Nederland. Ondanks de lekkages kunnen bezoekers er gewoon terecht.

STER reclame