ANP

De berichtendienst WhatsApp is vandaag de mijlpaal van één miljard gebruikers gepasseerd. Alleen Facebook is met bijna 1,6 miljard gebruikers in de categorie 'sociale platformen' groter. Via WhatsApp worden dagelijks 42 miljard berichten verstuurd.

De chat-app, die sinds 2014 in handen is van Facebook, laat andere online diensten ver achter zich. Messenger, de andere berichtendienst van Facebook, heeft 800 miljoen gebruikers. Foto-app Instagram heeft er 400 miljoen en Twitter minder dan 320 miljoen.

Facebook-topman Mark Zuckerberg heeft altijd gezegd dat als WhatsApp de grens van één miljard gebruikers passeert, men gaat kijken naar een verdienmodel.

De belangrijkste cijfers van WhatsApp Facebook / Jan Koum

Eerder deze maand zagen we daar de eerste glimp van. Het jaarlijkse abonnement van 89 cent is afgeschaft. In plaats daarvan gaat het bedrijf, net als Messenger, investeren in manieren om bedrijven in contact te laten komen met gebruikers.

Dat gebeurt nu al veel, maar restaurants, hotelketens of luchtvaartmaatschappijen hebben nog geen aangepaste mogelijkheden om bijvoorbeeld direct een reservering door te zetten of direct iets te bestellen. Volgens WhatsApp-topman Jan Koum kan dat in de toekomst wel.

STER reclame