Luuc Eisenga, de nieuwe baas in Heerenveen

Eisenga gaat de boel opruimen bij Heerenveen

Het moet nu allemaal beter gaan bij sc Heerenveen. Op het veld moet Foppe de Haan voor goede resultaten zorgen, voor een goede organisatie is Luuc Eisenga naar Friesland gekomen. Maandag begon Eisenga in het Abe Lenstra Stadion aan zijn nieuwe baan als algemeen directeur.

Eisenga was eerder werkzaam als persman bij grote wielerploegen als T-Mobile en Rabobank. En nu moet hij dus voor rust gaan zorgen bij Heerenveen. "Ik zat gisteren op tribune in het Cambuur-stadion en dan denk je: vanaf morgen mag ik helpen om deze club te leiden", zegt een trotse Eisenga, die Heerenveen met 1-0 zag winnen van Cambuur na een goal van Arber Zeneli.

Algemeen directeur Eisenga geniet van eerste dag bij Heerenveen

"De baas? Nou, vroeger toen mijn kinderen zeiden 'ik ben de baas en dat is van mij', dan zei ik altijd: je moet je ogen even dichtdoen, dan zie je precies wat van jou is", zegt Eisenga. "De club is van hun en ik mag alleen maar meehelpen om alles in goede banen te laten leiden. We moeten kijken hoe dingen beter kunnen. Er zijn wel wat strubbelingen geweest hier."

Eisenga betreedt nu een heel andere wereld dan de wielerwereld. "De wielerwereld is natuurlijk in de laatste tien jaar enorm veranderd. Een cultuurverandering heeft er plaatsgevonden, die ook hard nodig was. Hier moet dat ook gebeuren", aldus Eisenga, die geen afscheid neemt van het wielrennen. "Van wielrennen kan je nooit helemaal afscheid nemen. Dat is een ding dat in het bloed zit. Daar blijf ik bij betrokken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl