Vreugde bij FC Twente, in het midden Bruno Uvini

Twente laat Utrecht kansloos in Enschede

FC Twente heeft op overtuigende wijze afgerekend met FC Utrecht. Een flitsende eerste helft bleek genoeg voor de zege in Enschede: 3-1. Twente stijgt door de overwinning naar de vijftiende plaats.

Twente stond binnen tien minuten al met 2-0 voor. Bruno Uvini schoot van dichtbij raak uit een hoekschop van Hakim Ziyech. Even later was Ziyech met een fraaie steekpass ook aangever bij de 2-0 van Zakaria El Azzouzi, al hing aan dat doelpunt een luchtje van buitenspel. Tien minuten voor rust schoot Felipe Gutiérrez via de onderkant van de lat de 3-0 binnen.

Felipe Gutiérrez viert zijn goal tegen FC Utrecht
    Pijnlijke nederlaag voor oud-Twente-speler Erik ten Hag

Utrecht had in de eerste helft niets in te brengen, al had de ploeg misschien een strafschop verdiend toen Nacer Barazite in het strafschopgebied tegen het gras ging. In het tweede bedrijf was Utrecht nadrukkelijker aanwezig, met name omdat Twente gas terug nam.

Christian Kum en Bart Ramselaar kregen goede kansen op de 3-1, maar vonden Nick Marsman op hun weg. Hij hield lang de nul, maar in de 85ste minuut viel de 3-1 alsnog. Invaller Ruud Boymans nam de eretreffer voor zijn rekening.