ADO Den Haag scoort in De Kuip

ADO bezorgt Feyenoord historische nederlaag

Feyenoord heeft voor het eerst in de historie vijf opeenvolgende nederlagen geleden in de eredivisie. Na zeperds tegen NEC, PSV, AZ en Heerenveen was ook ADO Den Haag te sterk voor de Rotterdammers: 0-2.

De rollen leken in de Kuip aanvankelijk omgedraaid: waar Feyenoord vooral op het middenveld onzichtbaar was, opereerde ADO alsof het thuis speelde. De Hagenaars kaatsten de bal rustig rond, wachtend op een kansje. De eerste ontstond al in de vierde minuut: Aron Meijers schoot de bal net naast.

Even voor rust was er succes voor de bezoekers. Gianni Zuiverloon zwiepte de bal voor, Mike Havenaar kopte knap terug en Kevin Jansen kopte binnen. Feyenoord was niet veel later dicht bij de gelijkmaker, maar gelegenheidsspits Dirk Kuijt kopte rakelings naast.

Dirk Kuijt baalt na een gemiste kans
    ADO Den Haag viert een feestje in De Kuip
    Dirk Kuijt gooit zijn lichaam in de strijd

In de tweede helft liet ADO zich eenvoudig terug op eigen helft drukken. De trouwe Rotterdamse fans gingen nog even flink achter de eigen ploeg staan, maar het lukte Feyenoord maar niet om gevaar te stichten.

Slechts een keer lukte het de bezoekers zich te ontworstelen aan de Rotterdamse druk. En direct was het raak: na een snelle counter verschalkte Gianni Zuiverloon doelman Kenneth Vermeer met een geplaatst schot.

Ook na de 2-0 miste het spel van Feyenoord lange tijd enige urgentie. Pas in de 83ste minuut werd doelman Martin Hansen getest. De Deen stond echter tot twee keer toe paraat. En zo werd in de Kuip geschiedenis geschreven, maar wel van het soort dat men in Rotterdam het liefst snel vergeet.