NOS Sport

Djokovic vereerd, Murray op eerste vlucht terug

Djokovic bescheiden tussen legendes, Murray wil naar huis

Zes finales in Melbourne, zes titels. Elf keer grandslamtitels in totaal. Wie er nog aan twijfelde: Novak Djokovic behoort tot de selecte club van tennislegendes.

"Het is een grote eer om in een adem genoemd te worden met de legendes van onze sport", aldus de Serviër. Djokovic richtte zich in het bijzonder tot Rod Laver, die in de naar hem genoemde arena op de tribune zat. En Roy Emerson, die niet aanwezig kon zijn vanwege persoonlijke omstandigheden.

"Het is een groot voorrecht om zijn record van zes titels op de Australian Open te evenaren. We missen je, Roy!"

Becker geëmotioneerd

Ook voor een andere grootheid was de zege van de Serviër bijzonder: coach Boris Becker. Het is al de vijfde grandslamtitel sinds de Duitser Djokovic onder zijn hoede nam.

"Elke keer als we een grandslam spelen, is het gevoel uniek", richtte Djokovic zich tot de geëmotioneerde Becker. "We zijn hier drie weken geweest in de hoop dat we hier zouden uitkomen. Nu hebben we de trofee."

Tranen bij Becker door dankwoord Djokovic

Murray op eerste vlucht naar huis

Hoe imposant de prestaties van Djokovic ook, het was toch Andy Murray die de show stal na de wedstrijd. "Ik heb het gevoel dat ik hier al eens geweest ben", begon hij schuchter na zijn vijfde verloren finale in Melbourne.

"Het waren twee zware weken", bekende Murray, die buiten de baan het nodige heeft meegemaakt. Zijn schoonvader Nigel Sears, tevens coach van tennisster Ana Ivanovic, werd tijdens het toernooi onwel, maar maakt het inmiddels goed.

Bovendien wordt hij binnenkort voor het eerst vader. De laatste woorden waren dan ook voor zijn vriendin Kim. "Je bent geweldig geweest de laatste twee weken", zei Murray met krakende stem. "Ik zit op de eerste vlucht naar huis."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl