Louis Bontes
NOS Nieuws

Louis Bontes terug naar VNL

Louis Bontes keert terug bij de partij VoorNederland (VNL). Het Tweede Kamerlid was het vorig jaar niet eens met de aanstelling van Bram Moszkowicz als lijsttrekker en keerde VNL de rug toe. Twee weken geleden werd Moszkowicz uit de partij gezet, waarmee de weg vrijkwam voor de terugkeer van Bontes.

VNL is een partij die is opgericht door ex-PVV'ers. Twee van hen zitten nu op eigen titel in de Tweede Kamer en vormen daar samen een fractie: Bontes/Van Klaveren. Andere ex-PVV'ers binnen VNL zijn Johan Driessen en de huidige VNL-voorzitter Laurence Stassen.

Moszkowicz werd in april 2015 tot voorman van de partij benoemd. Deze maand werd hij echter aan de kant gezet omdat het hem volgens de partij "ontbrak aan politieke toewijding". Bontes, destijds voorzitter van VNL, vond Moszkowicz van meet af aan een slechte keuze.

'De beste ideeën'

In een verklaring laat Bontes weten blij te zijn dat hij terugkeert bij VNL. "De partij heeft de beste ideeën voor ons land: lage belastingen, fors investeren in veiligheid en een streng immigratie- en asielbeleid."

Voorzitter Stassen is verheugd met de terugkeer van Bontes. Zij roemt de vasthoudendheid en expertise van ex-politieman Bontes op het terrein van justitie, politie en defensie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl