NOS Nieuws

Nederlandse berger bij gekapseisd schip voor Franse kust

Smit Salvage helpt bij berging gekapseisd schip

In de Golf van Biskaje proberen bergingswerkers een gekapseisd vrachtschip te bergen dat naar de Franse kust drijft. Het Nederlandse bedrijf Smit Salvage helpt bij het werk.

De Modern Express, een schip dat geladen vrachtwagens vervoert, was op weg van Gabon in Afrika naar Le Havre. Het schip raakte instabiel en maakte vervolgens slagzij. De kapitein zond dinsdag een hulpoproep uit en de 22 opvarenden konden worden opgepikt door Spaanse reddingshelikopters.

Ruwe zee

Vanwege de ruwe zee met golven van vijf meter hoog, en ook omdat het schip is gekanteld, hadden bergingswerkers de afgelopen dagen moeite aan boord te komen.

Het vrachtschip bevindt zich nu op zo'n 270 kilometer van de Franse kustplaats La Rochelle. Volgens de Franse kustwacht is er geen acuut gevaar dat het schip de kust bereikt en daar schade aanricht of dat het vol water loopt.

Behalve drie sleepboten is ook een speciaal schip ter plaatse dat eventuele schadelijke stoffen kan opruimen. Morgenochtend wordt een nieuwe poging gedaan om het schip weg te slepen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl