1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Pro Shots
NOS Schaatsen

Twee goede afstanden; Ter Mors gaat naar huis

Jorien ter Mors heeft het wel gezien in Stavanger. Hoewel ze nog niet zeker is van een startbewijs voor de WK sprint, denkt de 26-jarige Enschedese dat het ticket wel binnen is. "Ik zit morgen in het vliegtuig."

De beste Nederlandse vrouw in het klassement over de snelste 500 en 1.000 meter krijgt het laatste startbewijs voor het sprinttoernooi in Seoul. En na de eerste dag is het wel zo goed als zeker dat Ter Mors genoeg heeft aan haar resultaten van de eerste dag.

Goud en brons

Op de 500 meter eindigde Ter Mors als derde (37,99) en de 1.000 meter sloot ze zelfs winnend af (1.14,52). Margot Boer, de beste Nederlandse vrouw achter Ter Mors, staat na de eerste twee afstanden (38,30 en 1.16,41) al 1,25 seconden achter.

Ter Mors: ik zit morgen weer in het vliegtuig

Als dit de eerste dag van de WK sprint was geweest, had Ter Mors bovenaan gestaan. "Ja, zeker. Ik ben heel blij dat ik hier al een stap kan zetten. Dit biedt ook wel perspectief voor de WK sprint."

Ter Mors is met name blij dat ze de Amerikaanse vrouwen Brittany Bowe en Heather Richardson is voorgebleven. "Daar was ik wel op uit. Zij moeten niet oppermachtig blijven. Daar krijgen ze vleugels van. Nu zie je maar dat ze te verslaan zijn."

Na het zuur komt het zoet

Na een teleurstellend EK shorttrack (geen individuele medaille) gaat het verrassend goed. Toch is Ter Mors nog niet helemaal fit. "Ik weet niet of ik per se harder rijd als ik fit ben, maar de techniek zal beter zijn. Ik kwam hier gewoon met één doel. En dat is om me te plaatsen voor de WK sprint. Ik denk dat ik wel mag zeggen dat ik geplaatst ben."

Kort na de race was Ter Mors al vrij duidelijk dat ze niet langer in Noorwegen blijft. "Waarschijnlijk ben ik morgen weer in Nederland." Niet veel later bevestigde haar ploeg Team Afterpay dat Ter Mors niet meer in actie komt.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl