NOS NieuwsAangepast

Cohen wil PvdA-leider blijven

PvdA-voorman Job Cohen wil partijleider blijven, ook bij een tegenvallend resultaat bij de Statenverkiezingen op 2 maart. Het is niet gebruikelijk dat partijleiders zich voor de verkiezingen hier over uitspreken.

Op de vraag van de NOS of hij aanblijft als de PvdA verliest bij de verkiezingen antwoordt hij: "Bij dit soort vragen van 'stel nou eens dat' ben ik altijd geneigd te zeggen dat ik daar niet veel mee kan. Maar ik zal antwoord geven: dan ga ik gewoon door met waarmee ik bezig ben, de zaak eerlijker maken dan het nu is."

Cohen wil er alles aan doen om te verhinderen dat VVD, CDA en PVV in de Eerste Kamer de meerderheid krijgen. De Senaat wordt gekozen door de nieuwe leden van Provinciale Staten.

Spannend

De PvdA hoopte met Cohen de grootste partij te worden bij de verkiezingen, maar werd nipt tweede. Toch is Cohen niet ontevreden over het resultaat.

"Ik heb mijn best gedaan en hard campagne gevoerd. Dat was voor mij de eerste keer. Ik denk dat als je meer ervaring hebt, dat dan scheelt, maar in het laatste deel van de campagne ging het veel beter. Daardoor was het ook een spannende eindsprint."

Wennen

Cohen geeft toe dat hij moest wennen aan een plek in de oppositie. "De partij zat in de regering, we hadden gehoopt weer in de regering te komen. Dat is een omschakeling. Ik denk dat we die gemaakt hebben en Nederland zal dat merken."

De suggestie dat hij als rasbestuurder minder op zijn plek is als oppositieleider wijst hij van de hand. "Ik wil dat mensen meedoen in de samenleving. Welke rol ik daarin speel, kan me niet zoveel schelen," zegt de PvdA-leider.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl