Australische bevalt van vijfling

Wereld leeft mee met zwangere Kim Tucci Erin Elizabeth

Een Australische vrouw is in Perth bevallen van een vijfling. De kinderen waren voor hun geboorte al wereldberoemd, doordat het blog van hun moeder over de bijzondere zwangerschap een internethit was.

In de dertigste week van haar zwangerschap beviel 26-jarige Kim Tucci van een zoon en vier dochters: Keith, Ali, Penelope, Tiffany en Beatrix. 

Veel details over de bevalling zijn er nog niet. Wel is bekend dat de kinderen het goed maken en de bevalling slechts enkele minuten duurde. Ook de moeder maakt het goed, volgens een ziekenhuiswoordvoerder.

Nog eentje

Kim was al moeder van drie andere kinderen, Aiva en Indiana (4 en 2) en de 9-jarige Kurt uit een eerdere relatie. Vorig jaar besloot ze nog één keer zwanger te worden, omdat ze graag een zoon met haar huidige partner wilde.

De kans op een natuurlijke vijfling is één op zestig miljoen. Sinds 1980 is dat in Australië slechts twee keer voorgekomen. 

Op haar blog schreef Tucci over de ontberingen die ze moest doorstaan. Zo had ze last van lichamelijke klachten, moest ze het equivalent van vijf Big Macmenu's per dag eten (6000 calorieën) en moest ze twaalf keer per nacht naar de wc.