Heerenveen viert de 1-2 van Joey van den Berg

Wondergoal Achahbar baat Feyenoord niet

Feyenoord heeft in de eredivisie zijn vierde opeenvolgende nederlaag geleden, een evenaring van het negatieve clubrecord uit 1958 en 1988. Dit keer was sc Heerenveen de boosdoener door in de Kuip met 2-1 te winnen.

De wedstrijd begon nog zo hoopgevend voor de thuisploeg. Feyenoord had de bal en stichtte met enkele kopballen gevaar. Die van Michiel Kramer werd gekeerd door oud-Feyenoorder Erwin Mulder, Dirk Kuijts inzet werd van de lijn gehaald en Jan-Arie van der Heijden kopte net over.

Na het eerste kwartier ging het echter bergafwaarts met de Rotterdammers. De Friezen namen de regie over en openden de score via Henk Veerman, die knap was weggestuurd door Sam Larsson. Kramer zat op dat moment al op de bank met een enkelblessure.

Anass Achahbar maakte op weergaloze wijze gelijk voor Feyenoord
    De omhaal van Anass Achahbar mocht niet baten

Het vonnis

Feyenoord was hard op weg naar weer een nederlaag en Heerenveen had na rust het beslissende duwtje moeten geven. Morten Thorsby had zijn vizier echter niet op scherp.

Maar opeens was daar Anass Achahbar. De vergeten aanvaller van Feyenoord had, als invaller voor Kramer, een tijdje onzichtbaar meegehobbeld. Tot de 71ste minuut. Achahbar nam de bal keurig aan op zijn borst en met een schitterende omhaal knalde hij de bal via de lat in het doel.

De Kuip leefde weer en de jacht op de winst werd ingezet. De goal viel echter aan de andere kant. Vanuit de kluts velde Joey van den Berg het vonnis.

Pijn

De nederlaag had zelfs groter moeten uitvallen. Mitchell te Vrede leek te scoren, maar de bal belandde op het hoofd van ploegmaat Kenny Otigba die nog op de lijn lag. De pijn voor het Feyenoord-publiek was er niet minder om.