Ook FC Utrecht-regisseur Yassin Ayoub kon zijn stempel niet drukken op het duel met Roda JC.

Roda JC stuit opmars FC Utrecht

Roda JC heeft thuis verrassend van FC Utrecht gewonnen. Utrecht, al zes duels ongeslagen waarvan vijf zeges, verloor met 1-0 in Kerkrade en liep daardoor de vierde plaats mis.

De eerste helft had namelijk weinig om het lijf, met één kans voor Utrecht en twee voor Roda. Yassin Ayoub schoot namens Utrecht een vrije trap op de lat en voor Roda schoten Rostyn Griffiths en Kristoffer Peterson de bal in kansrijke positie recht in de handen van doelman Robbin Ruiter.

Invaller Ngombo matchwinner

De tweede helft begon nog wel aardig met een kans voor de net voor de geblesseerd geraakte Griffiths ingevallen Nathan Rutjes: na een voorzet van links van Hicham Faik slaagde hij er net niet in de bal binnen te glijden.

Matchwinner Maecky Ngombo leidt de festiviteiten na de overwinning van Roda JC op FC Utrecht.
    FC Utrecht-trainer Erik ten Hag gaf enkele spelers rust voor het duel met Roda JC.
    FC Utrecht-verdediger Ramon Leeuwin viel binnen een half uur uit met een enkelblessure.
    Invaller Maecky Ngombo verschalkt FC Utrecht-doelman Robbin Ruiter en schenkt Roda JC daarmee de overwinning.

Daarna gebeurde er lang niets, tot invaller Maecky Ngombo de bal oppikte bij een afgeslagen Utrechtse corner en na een een-tweetje met Rutjes doelman Ruiter met een schuiver het nakijken gaf.

Het lamgeslagen Utrecht slaagde er in de resterende tien minuten niet meer in nog een punt te redden.