Volkert van der Graaf in de uitzending van Brandpunt Reporter
NOS Nieuws

Volkert van der Graaf hoeft niet terug de cel in

Volkert van der Graaf hoeft niet terug de cel in. Haagse bronnen bevestigen een bericht daarover van RTL Nieuws. De moordenaar van Pim Fortuyn heeft de voorwaarden van zijn voorwaardelijke vrijlating niet geschonden, blijkt uit een onderzoek in opdracht van minister Van der Steur.

Van der Graaf kwam in mei 2014 op vrije voeten na het uitzitten van twee derde van zijn straf. Hij was in 2003 veroordeeld tot 18 jaar voor de moord op de politicus op 6 mei 2002.

Vorig jaar kwam Van der Graaf in het nieuws na een uitzending van Brandpunt Reporter. Daarin zei hij dat een foto in De Telegraaf vlak na zijn vrijlating in scène was gezet. Daar waren veel misverstanden over en minister Van der Steur kwam daardoor in grote politieke problemen.

Advocaat

Van der Steur gelastte toen een extra onderzoek door het Openbaar Ministerie naar het eventueel schenden van de voorwaarden door Van der Graaf. Nu zegt de reclassering dus dat hij die voorwaarden niet heeft geschonden.

De advocaat van Van der Graaf zegt niets te weten van het besluit. Hij is niet blij dat de uitkomst van het onderzoek naar de media is gelekt. "Het gaat om privacygevoelige gegevens", zegt advocaat Willem Jebbink.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl