ANP
NOS Nieuws

Asscher: goed nieuws als Samsom PvdA-leider blijft

PvdA-vicepremier Asscher vindt het 'heel goed' dat fractievoorzitter Samsom lijsttrekker van de PvdA wil blijven.

Samsom vertelde vorige week in het BNN-radioprogramma De Overnachting op NPO Radio 1 dat hij van plan is weer lijsttrekker voor de PvdA te worden.

Asscher zei daarover in het wekelijkse gesprek in Nieuws en Co dat Samsom vandaag leiderschap heeft getoond met zijn vluchtelingenplan. Volgens Asscher is Samsom een stap verder gegaan in het nadenken over een oplossing voor de vluchtelingencrisis.

Prettige bijkomstigheid

Asscher, die de eerste man van de PvdA in het kabinet is en die zelf ook vaak wordt genoemd als nieuwe leider, noemde het in Nieuws en Co een prettige bijkomstigheid dat hij het zelf niet hoeft te worden. "Het lijkt me fantastisch als Samsom bereid is om het nog een keer te doen."

De vicepremier voegde er later aan toe dat hij al drie jaar in heel moeilijke omstandigheden als team samenwerkt met Samsom en andere PvdA'ers. "Dat kunnen we alleen maar doen door niet met elkaars positie bezig te zijn."

Volgens Asscher heeft Samsom zich al die jaren moedig getoond en heeft hij dat vandaag weer gedaan. "Het ligt niet in de lijn der verwachtingen dat ik de nieuwe lijsttrekker word."

Asscher: goed dat Samsom blijft

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl