Stuart Pearce poseert in het shirt van zijn nieuwe club Getty Images

De legendarische Engelse voetballer Stuart Pearce keert terug op het voetbalveld. De 53-jarige verdediger heeft een contract getekend bij Longford AFC, de hekkensluiter in de Gloucestershire Northern Senior League Division Two.

"Ik ben ooit als voetballer begonnen in het amateurvoetbal en ik kijk ernaar uit om deze groep jonge, talentvolle voetballers hogerop te helpen", aldus Pearce, zelf 78-voudig Engels international. Hij speelde onder meer voor Nottingham Forest en Newcastle United en was ook bondscoach van Jong Engeland.

Longford AFC kan een kwaliteitsimpuls wel gebruiken, want de club staat bekend als de slechtste ploeg van Engeland. Dit seizoen gingen tot nu toe alle achttien competitiewedstrijden verloren, met een doelsaldo van 1 voor en 179 tegen. Vooral de duels met Bibury (uitslag 0-17), Lydney Town (0-16) en Quedgeley Wanderers (0-15) hakten erin.

Contributie 

Manager Nick Dawe is blij met de komst van 'Psycho': "Een jaar geleden speelden we voor een man en zijn hond, nu verwacht ik honderden toeschouwers als Stuart Pearce zijn debuut maakt. Maar hij weet dat hij geen uitzonderingspositie krijgt: hij moet ook zijn contributie betalen van 5 pond per wedstrijd." 

Stuart Pearce, bondscoach van Jong Engeland, feliciteert Royston Drenthe en Ryan Babel na de zege van Oranje in de halve finale van het EK in 2007 ANP

STER reclame