Reinier van Zutphen ANP

Nationale ombudsman Reinier van Zutphen wil graag zijn eigen team samenstellen. Dat schrijft hij in een verklaring over het vertrek van Marc Dullaert als Kinderombudsman. Dullaert zelf wil niet reageren op zijn vertrek. 

De Volkskrant schreef in de krant vandaag al dat Dullaert weg moet als Kinderombudsman. Hij was sinds 2011 in functie en is de eerste Kinderombudsman in Nederland. Zijn vertrek heeft dus te maken met het feit dat Van Zutphen "accenten wil leggen die hij belangrijk vindt". 

De ombudsman heeft twee substituut-ombudsmannen: Addie Stehouwer en Kinderombudsman Marc Dullaert. Hun ambtstermijn loopt 1 april af. Joyce Sylvester treedt 1 februari aan als nieuwe substituut-ombudsman.

De Tweede Kamer gaat over de vervanging. Van Zutphen wil snel met de Kamer in overleg over de opvolging. Wie hij als nieuwe Kinderombudsman op het oog heeft is niet bekend. 

Toekomstbestendig

Van Zutphen is sinds 1 april 2015 de Nationale ombudsman. In een verklaring op de website stelt hij dat de organisatie toekomstbestendig moet worden en dat daar veranderingen voor nodig zijn. Dat heeft volgens hem gevolgen voor de structuur van de organisatie. Daar is hij over in gesprek met onder meer de ondernemingsraad.

"Ik ben me ervan bewust dat verandering leidt tot onzekerheid en onrust over wat het gaat betekenen voor medewerkers", aldus Van Zutphen. "Ik vind het van het grootste belang om dit proces zorgvuldig te doorlopen."     

STER reclame