Luuk de Jong brak de ban voor PSV tegen Excelsior

PSV wint bij Excelsior en loopt in op Ajax

PSV heeft het uitduel met Excelsior met 3-1 gewonnen en is koploper Ajax door de overwinning tot op één punt genaderd.

In de boeiende beginfase deed Excelsior amper onder voor PSV, dat in een te laag tempo speelde en zo de Rotterdammers de ruimte bood om aan te vallen. PSV kwam na een paar minuten spelen ook goed weg toen Jeff Stans na slecht wegwerken van Santiago Arias verzuimde de bal binnen te tikken.

Even later scoorde PSV wel; Luuk de Jong liet zijn 15de competitietreffer aantekenen na een doeltreffende kopbal op een voorzet van Andrés Guardado (zijn achtste assist).

Excelsior was zeker niet kansloos, want kort na de 1-0 waren Adil Auassar (redding Jeroen Zoet) en Tom van Weert (naast) dicht bij de gelijkmaker. Halverwege de eerste helft kopte Van Weert nog in het zijnet.

PSV geeft gas

PSV begon fel aan de tweede helft en al snel werd de dadendrang beloond: Jorrit Hendrix zette zelf een aanval op, kreeg bij het uitverdedigen van Excelsior plots de bal voor zijn voeten en haalde zonder dralen uit. Toen na een uur spelen Luciano Narsingh Daan Bovenberg uitspeelde en doelman Filip Kurto verraste met een schot in de korte hoek was het duel gespeeld.

De Eindhovenaren probeerden daarna nog wat aan het doelsaldo te sleutelen, maar Jürgen Locadia had zijn vizier niet op scherp staan en kort voor het einde werkte Jeffrey Bruma de bal in eigen doel.