Derde zege De Graafschap tegen zwak ADO

Vincent Vermeij viert de derde overwinning van De Graafschap in dit eredivisieseizoen, 3-1 tegen ADO Den Haag. Pro Shots

De Graafschap heeft zijn derde overwinning van het seizoen te pakken. In Doetinchem werd ADO Den Haag op een volkomen verdiende 3-1 nederlaag getrakteerd.

De Hagenaars hadden in de eerste helft over enig geluk niet te klagen. In de tiende minuut kwamen de bezoekers op voorsprong uit een corner die, via een Doetinchemmer, keurig voor het rechterbeen van Mike Havenaar rolde. De Japanner liep de bal bij de tweede paal beheerst binnen.

Strafschoppen

De Graafschap liet zich niet kisten en zocht vol goede moed de weg naar voren. Die aanvalsdrang leverde een kans voor Cas Peters op (net naast) en twee overduidelijke Haagse handsballen. Eerst gleed Timothy Derijck de bal rakelings langs de eigen paal, met de arm zo bleek.

Daarna controleerde Tom Beugelsdijk de bal met zijn arm na een voorzet van Bart Straalman, de vervanger van Andrew Driver die vanwege file te laat in Doetinchem was.

In beide gevallen werd de Graafschap een penalty onthouden door scheidsrechter Martin van den Kerkhof.

1/6De Graafschap-aanvoerder Ted van de Pavert redt spectaculair voor Mike Havenaar van ADO Den Haag gevaarlijk kan worden. Pro Shots
2/6Clubtopscorer Andrew Driver (links) begon op de bank bij De Graafschap. De Engelse verdediger stond in de file. Pro Shots
3/6Mike Havenaar viert de 1-0 tegen De Graafschap, de elfde treffer van het seizoen voor de spits van ADO Den Haag. Pro Shots
4/6De Graafschap-trainer Jan Vreman heeft zijn bedenkingen in de eerste helft van het duel met ADO Den Haag. Pro Shots
5/6Vincent Vermeij schoot De Graafschap naast ADO Den Haag Pro Shots
6/6Ontlading bij de spelers van De Graafschap na de 2-1. ADO-doelman Martin Hansen baalt. Pro Shots

Schepje bovenop

Alle pech ten spijt, na de rust deden de Superboeren er nog een schepje bovenop. Kans op kans werd verprutst, totdat Vincent Vermeij op aangeven van Bryan Smeets en geheel vrijstaand binnen kon tikken. De Blaricummer faalde niet.

Spelers, staf en supporters van blauw-wit zetten zich nog even flink schrap, want hier viel meer te halen. Een kwartier voor tijd kwam de beloning. Karim Tarfi schoot de 2-1 op fraaie wijze tegen de touwen.

In de slotfase, waarin Van de Pavert en Smeets (tijdelijk) naar de kant moesten met een gehavend gezicht, drong ADO nog even aan. Verder dan een gevaarlijke kopbal van interim-aanvoerder Tom Beugelsdijk, op fraaie wijze gestopt door doelman Hidde Jurjus, kwam de ploeg van Henk Fraser niet.

In de voorlaatste minuut maakte Cas Peters zelfs nog aan alle onzekerheid een eind.

Aansluiting

Door de zege nadert De Graafschap nummer zeventien SC Cambuur tot op twee punten.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/3Van de Pavert: typisch avondje Vijverberg

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

2/3Fraser: dit was misplaatste arrogantie

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

3/3Vreman: pas uitbundig doen als doel is bereikt

STER Reclame