NEC viert de 1-0 van Anthony Limbombe (l)

NEC vierde na verdiende thuiszege op FC Twente

NEC heeft zijn tiende overwinning van het seizoen te pakken: in Nijmegen wees het FC Twente met 2-0 terug en dankzij de zege passeerde de promovendus Heracles op de ranglijst.

In de bepaald niet opwindende eerste helft had NEC een licht veldoverwicht en ook de betere kansen. Zo werden schoten op doel van Anthony Limbombe met wat geluk tegengehouden door respectievelijk Felipe Gutierrez en Bruno Uvini, kon doelman Nick Marsman met moeite de inzet van Navarone Foor keren en ging de halve omhaal van Wojciech Golla net over.

NEC'er Appiah haalt hand open aan reclamebord

Twente stelde daar weinig meer tegenover dan een afstandsschot van Hakim Ziyech die de bal recht op doelman Brad Jones afvuurde.

Jones houdt NEC op de been

Doelman Jones hield NEC na rust op de been door eerst Jerson Cabral van scoren af te houden en daarna Zakaria el Azzouzi, die de bal had moeten afspelen op Cabral, maar besloot zelf te schieten.

Een kwartier voor tijd tekende Limbombe voor de openingstreffer. Na een splijtende dieptepass van Foor wipte hij de bal van net buiten het strafschopgebied over de op hem afstormende doelman Marsman heen. Kort voor tijd bepaalde Christian Santos beheerst de 2-0 binnen, waarmee hij op dertien competitietreffers is gekomen.