NOS Nieuws

Doorverkoop Adele-kaartjes onder de loep

Minister Kamp gaat de gekte bij de verkoop van kaartjes voor megasterren als Adele onder de aandacht brengen bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Hij zal de ACM vragen bepaalde verkooppraktijken te bestuderen, schrijft hij in antwoord op vragen van SP-Kamerlid Jasper van Dijk.

Van Dijk wil maatregelen tegen de manier waarop volgens hem muziekfans worden uitgemolken als ze naar een concert willen. Hij zegt dat verkoopsites onder één hoedje spelen en noemt daarbij met name Ticketmaster en Seatwave.

Ticketmaster was de eerste verkoper van de zeer gewilde Adele-kaartjes en Seatwave bood de tickets later aan voor veel hogere prijzen. De twee zitten volgens de SP'er allebei bij Live Nation, een grote speler op de markt van kaartverkoop.

Beperkt aanbod

Kamp zegt dat hij op zich weinig kan doen aan de prijzen voor evenementen en concerten waar veel belangstelling voor is. "Voor bepaalde evenementen heeft de consument te maken met een beperkt aanbod en een grote vraag."

SP'er Van Dijk komt samen met het CDA met het voorstel dat toegangskaarten mogen worden doorverkocht voor maximaal 20 procent extra.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl