NOS Schaatsen

Niels Mesu volgt broer op als winnaar Alternatieve Elfstedentocht

  • ANP
    Erwin Mesu (r) feliciteert zijn broer Niels
  • ANP
    Prachtige beelden vanaf de Weissensee

Niels Mesu heeft op de Weissensee in Oostenrijk de Alternatieve Elfstedentocht gewonnen. Daarmee blijft de titel in de familie. Vorig jaar was zijn broer Erwin Mesu de beste in de wedstrijd over 200 kilometer.

Mesu nam met nog zo'n zestig kilometer te rijden met een klein groepje een voorsprong op het peloton. Bart Mol kon het langst mee met de schaatser van Team Tjolk, maar uiteindelijk reed Mesu hem ook los waarna hij alleen over de finish kwam.

Mol finishte als tweede. Gary Hekman, die samen met Simon Schouten, Jouke Hoogeveen en Crispijn Ariëns in de finale fel jacht gemaakt had op de koplopers, werd derde.

Erwin Mesu wint in 2015

Bij de dames won Birgit Witte. De 33-jarige Duivendrechtse, die zaterdag op de Weissensee achttiende werd bij de open NK, klopte in de sprint Danielle Lissenberg-Bekkering (winnares in 2009 en 2010) en Aggie Walsma.

Elma de Vries (winnares in 2006) reed lang aan de leiding met Ria Westenbroek en Marlies ter Brekke. Nadat zij waren ingerekend, deden onder anderen Yvonne Spigt (winnares van 2015) en Lisa van der Geest een vergeefse uitlooppoging.

In de vorige editie van de Alternatieve Elfstedentocht eindigde Witte nog net naast het podium. Ze boog in de sprint van een kopgroep van vier voor Spigt, Iris van der Stelt en Sharon Hendriks.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl