Riechedly Bazoer baalt van het puntenverlies van Ajax tegen Heracles Almelo
  • ANP
    Ajax-spits Arek Milik loopt in een tackle van Thomas Bruns van Heracles Almelo
  • ANP
    Een handjevol supporters van Heracles Almelo mocht plaatsnemen in een skybox in plaats van het uitvak

Ajax is dinsdag niet verder dan 0-0 gekomen in een pover duel met Heracles Almelo. De thuisploeg had veel meer balbezit, maar wist nauwelijks gevaarlijk te worden.

Het begin van Ajax was nog veelbelovend. Anwar El Ghazi was Mark-Jan Fledderus binnen vijf minuten verschillende keren te snel af. Alleen met overtredingen kon de aanvoerder van Heracles zijn tegenstander stoppen en zelfs dat lukte niet altijd.

Het openingsoffensief duurde echter ook niet veel langer dan vijf minuten en pas in de 19de minuut kwam de eerste kans. Daley Sinkgraven nam de bal fraai mee, kapte Ramon Zomer uit, maar stuitte daarna op de vuisten van Bram Castro. Riechedly Bazoer schoot tien minuten later in het zijnet.

Ajax glibbert, Heracles ontregelt

Met die twee kansen was het gevaar van Ajax wel benoemd. De thuisploeg was weliswaar veel meer aan de bal, maar wist daar amper raad mee. Dat het veld wederom erg glibberig was, hielp ook niet mee.

Heracles verwende de enkele supporters uit Almelo, die voor de gelegenheid mochten plaatsnemen in een skybox, ook niet. De ploeg van coach John Stegeman hield zich voornamelijk bezig met tijdrekken en ontregelen en ging daar in de tweede helft rustig mee door.

Pover

Pas na een klein uur was Ajax echt dicht bij een doelpunt toen Arek Milik kopte, maar Thomas Bruns de bal van de lijn haalde. In plaats van dat de Amsterdammers die kans aangrepen voor een slotoffensief, zakte het niveau daarna verder naar beneden.

Heracles werd pas in de laatste tien minuten echt onder druk gezet. Invaller Viktor Fischer had de 1-0 op zijn schoen, maar Zomer kon zijn lichaam er nog net voor gooien. Een schot van de Deen in blessuretijd eindigde op de vuist van Castro.