Iraakse militairen vinden massagraf in Ramadi

Militairen leggen het graf in Ramadi bloot APTN

Iraakse militairen hebben in de stad Ramadi een massagraf gevonden met meer dan veertig lijken. Onder de doden zijn vrouwen en kinderen. Ramadi werd onlangs heroverd op Islamitische Staat.

Een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken zegt dat in het graf in het centrum van de stad burgers en agenten zijn gevonden. Forensische teams zijn bezig met onderzoek. Opgraving en identificatie kan maanden duren. 

Ramadi ligt ten westen van Bagdad en werd in mei vorig jaar door IS ingenomen. Vorige maand wisten de Irakezen met luchtsteun van de internationale coalitie de stad te heroveren. 

Sinjar en Tikrit

In andere gebieden in Irak en Syrië die op IS zijn heroverd, zijn in het verleden ook massagraven gevonden. Een van die plaatsen is Sinjar, dat in november door Koerdische strijders werd ingenomen. Volgens de VN zijn daar vorige maand zestien massagraven gevonden. IS vermoordde duizenden jezidi's in de streek rond Sinjar. 

In Tikrit werden in 2014 honderden Irakese militairen door de terreurorganisatie geëxecuteerd. Toen IS in april vorig jaar uit de stad was verjaagd, vond het leger massagraven met de lijken van de militairen.

STER Reclame