ANP
NOS Nieuws

Politie met mitrailleurs de straat op

De politie gaat agenten die patrouilleren bij openbare plekken als winkels en stations met mitrailleurs uitrusten. Het is voor het eerst dat dat gebeurt. De Nationale Politie gaat dit jaar 150 agenten versneld trainen in het gebruik van de wapens.

Er zijn bij de politie al 300 schutters die zijn gespecialiseerd in het gebruik van automatische wapens. Die worden onder meer ingezet bij de bewaking van rechtbanken en woningen van mensen die bedreigd worden.

Zo ziet politie met mitrailleurs eruit op straat

Aanslagen Parijs

Aanleiding om nog meer politiemensen met de zwaardere wapens uit te rusten zijn de aanslagen in Parijs begin vorig jaar, waarbij de terroristen ook automatische wapens gebruikten. De agenten krijgen een MP5-machinepistool, dat verder kan schieten en meer kogels heeft dan het gangbare dienstwapen.

Volgens een Willem Woelders van de Nationale Politie worden de agenten ingezet als er sprake is van een verhoogde dreiging zoals bijeenkomsten in het kader van het voorzitterschap van de EU. De agenten hebben alleen de taak om objecten te bewaken. Het is volgens Woelders geen arrestatieteam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl