Oudejaarsloten van de Staatsloterij ANP

De Stichting Loterijverlies wil dat de Staatsloterij een schadevergoeding van 300 miljoen euro betaalt aan de 193.000 deelnemers van de stichting. Dat zou de waarde zijn van de loten die de deelnemers in de periode 2000-2008 hebben gekocht, inclusief rente.

De leden van de stichting zeggen dat ze die loten niet gekocht zouden hebben als ze juist waren geïnformeerd over de winkansen. Die waren in die periode kleiner dan de Staatsloterij deed voorkomen. De Hoge Raad gaf de deelnemers daarin begin vorig jaar gelijk.

Terugbetalen

De stichting vindt dat de Staatsloterij de kosten van de loten daarom moet terugbetalen. De Staatsloterij zegt dat dat niet uit de uitspraak kan worden afgeleid en streeft naar een schikking. 

De Stichting Loterijverlies zegt dat de deelnemers die zich bij de stichting hebben aangemeld aan het lijntje worden gehouden en sommeert de Staatsloterij om binnen vijftien dagen met het geclaimde bedrag over de brug te komen. Zo niet, dan volgt opnieuw een stap naar de rechter maar dan met de uitspraak van de Hoge Raad in de hand. 

Stichting-woordvoerder Ferdy Roet zegt dat de eis tot schadevergoeding ook wordt meegenomen in een kort geding dat volgende week dient.

STER reclame